Галина Димитрова в дует с Николай Славеев

Галина Димитрова изненада почитателите на хубавата фолклорна музика с дует с любимия изпълнител Николай Славеев. Съвместната им песен „Добре сте ни дошли“, която направи премиера днес в ефира на Фен Фолк ТВ и YouTube канала на медията,  носи много празнично настроение.

Изпълнителката на Ara Music още през миналата година решила, че иска да направи общ проект с Николай Славеев. Двамата се запознават не на музикално събитие, а чрез негова братовчедка, която е тяхна обща позната.  Фолклорният певец обаче не се колебае и веднага откликва на идеята да направят колаборация.

„Много държах да запиша дуетна песен с Николай Славеев, защото той е един от най-харизматичните изпълнители във фолклора. Изключително харесван и обичан е от поколения българи и съм много щастлива, че се съгласи да направим съвместен проект. Много се надявам „Добре сте ни дошли“ да се хареса на публиката и да стане неразделна част от всеки празник.“, сподели Галина Димитрова.

Първата им лична среща се случва през миналата година на грандиозната промоция на дебютния албум на Галина Димитрова – „Защото съм жена“.  След това нещата се развиват много бързо, като чаровната изпълнителка оставя изцяло на Николай Славеев да избере песен за дуета им. Родопският славей се доверява на композитора Димитър Милев, с когото работи от дълги години. За текста на „Добре сте ни дошли“ залага на Полина Дакова.

На записите на песента двамата изпълнители се сработват изключително бързо и всичко протича перфектно. Макар и проектът да е реализиран през миналата година, двамата са категорични, че трябва да изчакат друг сезон, за да заснемат видеото. За да придадат усещането за уют и празничност, което да кореспондира с текста, те са убедени, че видеото трябва да се осъществи през зимата.

Клипът е заснет в красивия планински град Банско. В него освен двамата изпълнители участие взимат и талантливите сестри Ивана и Ивона Малчови – първите деца, на които подаде ръка фондацията на Галина Димитрова „Искам да пея фолклор“. Във видеото се включват много техни роднини и близки, които правят въздействието още по-силно. Силно е присъствието и на ТФ „Веселие“ от село Микрево с художествен ръководител Любомир Мариански, на които е поверена хореографията.

Специални благодарности заслужава собственикът на комплекс „Молерите“ – Малин Бистрин, който веднага откликва на молбата локацията да бъде използвана за заснемане на видеото. Той се грижи всичко необходимо да бъде осигурено по време на снимките и участниците във видеото да се чувстват отлично.

Работата по реализирането на клипа преминава изключително леко и приятно, като снимките се осъществяват в ресторанта и във външната част на комплекса.

„Благодаря на всички от снимачния екип и всеки един от участниците, които се отдадоха на 100% по време на работата ни. Всеки вложи сърцето и душата си и мисля, че се получи нещо много красиво!“, каза Галина Димитрова.

В клипа двамата изпълнители два различни сета тоалети. Певицата на Ara Music отново се доверява на български производители и залага на типична гоцеделчевска носия, създадена от Фатме Вълкова и магазин „Българка“, а официалната ѝ рокля е от бутик Yoncy.

Може да гледате видеото „Добре сте ни дошли“ на Галина Димитрова и Николай Славеев в ефира на Фен Фолк ТВ и YouTube канала на медията. Песента е налична в популярните стрийминг платформи.

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.