Първият сезон на „Магията на традициите“ успешно достигна своя край

Първият сезон на „Магията на традициите“ с Галина Димитрова успешно достигна своя край. От януари насам предаването обедини българските традиции и фолклорно наследствов 16 епизода, които напомниха на зрителите на Фен Фолк ТВ, че трябва да обичаме родината си и да съхраняваме и предаваме българските обичаи, поверия и обреди.

За 7 месеца водещата Галина Димитрова ни запозна с общините Своге, Козлодуй, Стара Загора, Видин и Кюстендил. Тя показа най-емблематичните обичаи в различните селища и сподели със зрителите невероятни обреди от празниците Лазаровден, Гергьовден, Цветница, Сирни заговезни и още много други.

„Магията на традициите“ доказа на съвременното общество, че трябва да познава и обича корените си и винаги да търси и почита своите обичаи, защото фолклорът е сила и именно той ни дава възможност да просъществуваме и да имаме своя идентичност като нация.

Галина Димитрова закри финала на 1 сезон в последния епизод на предаването с думите:

„Всички ние не трябва да забравяме, че фолклорът е източник на българщината, която ни характеризира най-пълно като нация и народ и това е непреходно във времето. Това е изключителна сила, която дава възможност да просъществуваме и в бъдеще. Възможност за още по-силна България!“

Освен това певицата на Ара Мюзик загатна, че 2 сезон на предаването ще има, след като планира следващите вълнуващи дестинации, с чиито традиции да запознае зрителите.

Тя пожела едно положително и изпълнено с емоции лято и напомни на почитателите, че могат да следят повторенията на епизодите по Фен Фолк ТВ.

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.