„Магията на традициите“ вдъхнови Галина Димитрова да направи апел към последователите си за българския фолклор

През началото на 2023 година стартира предаването „Магията на традициите“ с Галина Димитрова по Фен Фолк ТВ. То представя фолклора, традициите и народното творчество на различните области в България, които се открояват със своите характерни белези.

По всичко личи, че певицата е влюбена в „Магията на традициите“ и неговата концепция, тъй като ежедневно споделя задкулисни кадри от снимачната площадка от различните региони, които обикаля. Тя саматае споделяла многократно, че винаги е мечтала за фолклорно предаване и преди ден публикува трогателно съобщение до своите последователи в социалните мрежи, като написа:

„Всеки път, когато се завърна от снимачната площадка на „Магията на традициите“, все повече се убеждавам, че „Не се гаси туй, що не гасне“!

Изпълнителката от ефира на Фен ТВ допълни в емоционалната публикация, че колкото и да се стараят Запада и „американската империя“ да изтрият от съзнанието ни българските народни песни и танци, няма да успеят и че фолклорът е нашето национално богатство.

„Българският фолклор е закодиран в нашето ДНК, в него е скрита магичната сила от вековете! Респект към всички, които издирват, обогатяват, награждават, популяризират, изпълняват и танцуват български фолклор! Докато има такива хора, които поддържат жив българския дух с тези вълшебни мелодии и ритми, България винаги ще съществува!“, заключи Галина Димитрова.

Още 1-ви епизод на „Магията на традициите“ изпълнителката на Ара Мюзик започна да запознава аудиторията с традиционните обичаи и поверия по различните региони, а българският зрител остана очарован от замисъла и идеята на фолклорното предаване и с нетърпение чака всеки следващ епизод.

Днес певицата може да се похвали, че е изпълнила своята мисия да запознае и научи малките и големи фенове на предаването на различни обреди, занаяти и поверия. Галина Димитрова направи обстоен прочит на община Своге, град Кюстендил, община Козлодуй и село Дълбоки.

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.