Дъбенската група представя авторската песен „В гора ми лежи“

Дъбенската група представи видеото към своята авторска песен „В гора ми лежи“, включена в дебютния им албум „Спомен от Тракия“, който излезе през миналата година. Премиерата на клипа се състоя в ефира на Фен Фолк ТВ.

„В гора ми лежи“ е от северняшката фолклорна област, авторските текст и музика са дело на акордеониста Румен Начев, а за аранжимента групата се доверява на Ангел Ефтимов. Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов.

Видеоклипът към авторската песен е заснет в Дядо Стояновата воденица в град Сопот, която е емблематична за българското минало. Мястото е описано от Иван Вазов в романа му „Под игото“ и има историческа и сантиментална стойност. В града на Патриарха на българската литература я наричат още Бойчовата воденица, по името на главния герой в романа Бойчо Огнянов. Именно заради това групата от каталога на Ара Мюзик избира точно тази локация.

„Ние винаги се стремим да представяме качествен краен продукт на почитателите на фолклора. За това заедно работим усърдно и всички от групата взимаме участие в творческия процес, било то за музика, текст или аранжимент, всички имаме идеи. Искаме клиповете да се заснемат на специални локации, свързани с българското и хората да не забравят своята история.“, споделя част от групата.

Видеото на „В гора ми лежи“ на Дъбенската група може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.