Победителка от „Пирин Фолк“ Василиа Петрова вече част от музикалната компания Ара Мюзик

Василиа Петрова – носителката на 5 награди от Пирин Фолк Сандански 2020 вече е част от музикалното семейство на Ара Мюзик.

Големият талант на младата изпълнителка бива забелязан от управителя на музикалната компания Виктор Касъмов. Самият той споделя, че Василиа му е направила впечатление още от участието си в първото издание на Детски Пирин Фолк 2017, когато тя печели втора награда. До договор с нея обаче се стига едва тази година след изданието на Пирин Фолк 2020. Ара Мюзик винаги е подавала ръка на млади и талантливи певци, а Виктор Касъмов и екипът на компанията вярват, че Василиа я очакват големи успехи.

izpalnenie_Vasilia_Gala-vecher_PirinFolk_2020_2

 

Василиа Петрова е родена и израснала град Кюстендил. От 5-ти клас се насочва към народното пеене и започва индивидуални уроци при Адела Харалампиева, а след това става солист на Фолклорна формация ,, Фолк Арт” към НЧ,,Братство 1869” – гр. Кюстендил с диригент и художествен ръководител –  Адела Харалампиева.

От тогава до днес не спира да пее и да разпространява народната ни музика.

 

Vasilia_Izpalnenie_Konkursna_Vecher_dete_Na_Pirina

 

Василиа Петрова покорява с лекота всяка сцена на която се качи, показателно за това е огромната и колекция от златни медали, първи места, призове, Гран При и специални награди, които безапелационно завоюва. Участва и в редица благотворителни концерти.

Освен народно пеене, обича да танцува и е част от ТФ,, Партньори” – гр. Кюстендил, с които заедно прославят магията на танца и радват хората в България и по света.

Неизменен гост на концерти, празници и събития в родния ѝ град.

Четири години подред печели едногодишна стипендия за даровити деца на Министерството на културата.

 

nagrazdavane_Vasilia_1

 

Мнение на специалисти фолклористи и певци е, че няма песен от област, която да не може да изпее, а гласът и често е сравняван с този на великата родопска певица Надежда Хвойнева.

Носителка е на редица награди и стипендии в сферата на фолклора. Сред тях се нареждат 5 награди от тазгодишното издание на Пирин Фолк, включително първа награда в Конкурса за изпълнителско изкуство с песента „Жетварка“, две поредни години – първа награда на Международен фолклорен конкурс „Пауталия“- гр. Кюстендил; две поредни години – първа награда в категория „Нашенски славей“ на Национален фестивал за народно творчество Фолклорна магия, Първо място на Детски Пирин Фолк Сандански 2018 г. и много други.

 

Vasilia_nagrada_Kmet

Видеоклиповете на Василиа Петрова  се излъчват в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията, а за връзка с нея може да я последвате във фейсбук страницата ѝ Василиа Петрова / Vasilia Petrova и в Instagram @vasilia1717.

А тук можете да гледате видеото от сцената на Пирин Фолк Сандански 2020 – песента „Жетварка“, с която Василиа спечели първо място в конкурса за изпълнителско изкуство.

https://youtu.be/D0jLCWKh3Yo

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.