Дует „Пирин“: Грижим се за гласовете си с упражнения от Учителя Дънов

Дует Пирин

Автор – Мара Калчева, в-к „Доктор“

Дует „Пирин“ са народни изпълнители, част от фолклорния каталог на Ара Мюзик. В интервю пред вестник „Доктор“ дуетната двойка споделя своите грижи за здравето си.

„Макар да сме млади, не пренебрегваме грижите за него. Спортуваме всеки ден, храним се здравословно и се разхождаме през свободното си време.“ – разказва Румен.

„Аз практикувам йога почти всеки ден. Действа тонизиращо и човек се чувства добре физически след тези упражнения.“ – споделя нежната половинка от дует „Пирин“.

Дует „Пирин“ се грижат за нежните си гласове с упражнения, дадени от Петър Дънов. Младите изпълнители споделят, че Учителя препоръчва хората да се наспиват.  Поне по осем часа на денонощие са полезни за гласа на човека.

„В нашата професия понякога се налага да пеем дори и да не ни е добре. Нашият инструмент е гласът и трябва да го съхраняваме. Учителя дава специални упражнения за гласа, които действат много добре. Убеден съм в това! Доколкото знам и голямата певица Лили Иванова също пази гласа си по този метод.“ – разказва развълнувано Румен.

Дуетната двойка сподели, че за тях музиката има лечебни свойства.

„Музиката има отношение към доброто здраве, към това да се чувстваш добре и би могла да излекува директно някакво заболяване, успокоявайки нервната система.“ – споделя усмихнато Радостина.

Дует „Пирин“ обичат народната музика, пословиците, поговорките, народните мъдрости, обичаите и това да ги предават на по-младите.

„Фолклорът ни е съхранил като народ толкова много векове и ще продължи да пази българщината.“ – споделя Румен за завършек на интервюто.

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.