ЗВЕЗДНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ С ИВА ДАВИДОВА И ГОДЕНИКА Й

По принцип моята работа е свързана с много пътувания. Случвало се е да изминавам за концерт повече от 1200 км. без почивка, но да се прибера вкъщи. Не обичам да спя по хотели след концерти и рядко се случва.

Автор: Бетина Германова за www.bohemia.bg

 

  1. Хората често казват „тръгни на път с някого, за да го опознаеш“, в тази насока какви са Ива и Владимир по време на път?

 

Ива: По принцип моята работа е свързана с много пътувания. Случвало се е да изминавам за концерт повече от 1200 км. без почивка, но да се прибера вкъщи. Не обичам да спя по хотели след концерти и рядко се случва. По време на път съм доста концентрирана, ако друг шофира винаги го държа в кондиция. А ако аз шофирам за концерт съм истински ад за пасажерите, защото не обичам да спирам, докато не стигна крайната точка. Ако пътувам за екскурзия обаче е съвсем различно.

 

Влади: Аз също обичам да пътувам. Често се случва да се отклоня от пътя, за да видя някое интересно място наблизо. В това отношение с Ива си приличаме и се допълваме, тъй като и тя обича интересните места. Случва се както си пътуваме единия от двамата да предложи да се отклоним от маршрута, за да посетим някое място, за което импулсивно сме се сетили.

 

2. Къде беше вашето последно пътешествие?

 

Ива и Влади: Истинското ни последно пътешествие заедно беше до Виена с автомобил. Там импулсивно решихме да посетим и Братислава. А последното ни пътуване заедно беше до Сандански за XXV-тото издание на „Пирин фолк“, където Ива взе участие. После посетихме Рупите, Мелник и храма на Преподобна Стойна в с. Златолист. Там се и сгодихме на 28 август – Богородица по стар стил, на люлката на влюбените под стария чинар, която е символ на семейното щастие и сплотеност.

 

Ива: Най-интересното е, че преди 3 години бях на кръщене в този храм и седнах на люлката. Гост на кръщенето ми каза, че има поверие, че който се люлее на тази люлка, ще се радва на щастлив семеен живот. Тогава нямах човек до себе си, но си пожелах любящ мъж, с който много да се обичаме. Господ не просто ми го прати в лицето на Владимир, а и той ми предложи брак на същата люлка, без да знае какво съм си пожелала там преди три години.

 

3. Коя е следващата дестинация във вашия  travel” списък?

 

Ива и Влади: Иска ни се да посетим много места из Европа и по света. На първо място по-близки дестинации като Македония, Черна гора, замъка на граф Дракула в Румъния, Чехия и др. По-натам планираме екскурзии в големи европейски столици, както и почивка в Турция. А защо не и някой круиз.

 

      4. Споделете 3 европейски градове, които са ви впечатлили с древна история, култура и изкуство?

 

Ива: Виена ми е на първо място. Уникално спокоен и красив град, пропит с  много история, влюбена съм в замъка Белведере. Букурещ също много ме впечатли преди много години, когато го посетих. Толкова величествена архитектура и стил, че през цялото време имах чувството, че съм в Италия. Била съм само в Южна Италия и не съм имала честта да се насладя на уникалната архитектура нагоре. Третият град е европейската част на Истанбул. Страхотен мегаполис. Чувствах се страшно малка там из големите здания и пътища. А Капалъ чарши в Истанбул ми е едно любимо място, защото много се забавлявам като се пазаря с търговците там.

 

Влади: На мен също Виена ми е на първо място. Там силно ме впечатли социалната политика, чистотата и архитектурата. Също така бях много впечатлен от Истанбул, където посетих и небостъргача „Сапфир”, от покрива на който имах чувството, че съм на върха на света. Третият европейски град е Париж, където силно ме впечатлиха забележителностите и архитектурата. Успях да посетя Айфеловата кула, Лувъра и мн.др. Там обаче лошо впечатление ми направи липсата на чистота по улиците и явното присъствие навсякъде на множеството емигранти от всякакви държави, които извършваха разносна търговия и нахално преследваха минувачите.

 

      5. Ако можеше да се изгубите за един уикенд – къде искате да бъде – в България или в чужбина? Кое е любимото ви място в България?

 

Ива: Аз лично като град обожавам Сандански и изобщо този край, Мелник, Рупите, Петрич. Особена енергия има в този край и винаги се чувствам чудесно, когато пътувам натам. Ако можех да се изгубя за един уикенд щеше да е някъде нависоко в планината, без телефони, лаптопи и изобщо всякаква връзка с външния свят. Допълнителна екстра ще е ако има топъл минерален басейн през деня, а вечерта да се излегна пред камината с любимия ми на по чаша вино.

 

Влади:  Аз също обичам региона около Сандански и не ми омръзва да ходя там, но за един уикенд бих искал да се „изгубя” в някоя самотна  вила на брега на язовир без чужди хора и телефони наоколо.

 

     6. През септември дестинацията ни на месеца е Дубай и Абу Даби – били ли сте там? Ако „да“– споделете впечатленията си от „перлите на Персийския залив“…

Ако не сте били там, бихте ли искали да отидете?

 

Ива и Влади: И двамата не сме били там и много ни се иска да посетим тази част на света. Ако имаме възможност, не бихме се замислили.

 

     7. Споделете ни един практичен съвет по време на път и без какво не тръгвате на път…?

 

Ива: Когато пътувам за концерт съм изключително дисциплинирана и точна, но като тръгваме на почивка или екскурзия с Влади все не ми стига времето за приготовления .Тъй като разчитам на него за организацията преди път, на мен ми остават женските неща. Да приготвя дрехи и необходими тоалетни принадлежности, да подредя багажа. Винаги правя списък какво трябва да взема, а понякога правя такъв и за покупки преди път. Когато тръгваме на път не пропускам да взема най-удобните си обувки. Много важно ми е да се чувствам удобно в кожата си, когато пътувам, избягвам дори да се гримирам, а косата си връзвам на небрежен кок.

 

Влади: За всяка отделна дестинация на първо място обмислям какво ще ми е необходимо за пътуването. Преглеждам предварително маршрута, забележителностите, правя план кои да посетим на първо място и кои, ако ни остане време. Ако пътуваме с автомобил, преглеждам основно техническото му състояние и оборудването. Също така подготвям всички необходими документи и за всеки случай сключвам застрахователна полица за пътуването. Никога не тръгвам на път без фотоапарата си и оборудването към него. След всяка екскурзия се връщам със стотици, дори хиляди снимки, от които после дълго отсявам най-хубавите.

Share:
2022 © Всички права запазени - Ara Music

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-3618 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: АРА МЮЗИК ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 000 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране.


Начало: 21.03.2022 г.

Край: 21.06.2022 г.