Алекса

alexa-info-site-ara

Смела, провокативна и наелектризиращо красива, Алекса е готова да бъде новаторката в поп фолк музиката. Силната интуиция и поглед към модерното бъдеще са една част от нейните качества за музикалната сцена. Тя определено ще промени правилата на играта на българската сцена

Алекса е родена и израства в гр. Пловдив.

Още от  7-годишна започва да свири на пиано, посещава уроци по солфеж и народно пеене. Участва във всички училищни и концертни дейности, явява се на конкурси, фестивали и има редица награди. Средното си образование завършва в СОУ ‘’Св.Св.Кирил и Методий’’, гр. Пловдив в  специализирана музикална паралелка с  народно пеене с преподавател Станка Даутовска. През 2012 г. продължава висшето си образование в Пловдивски Университет ‘’Паисий Хилендерски’’ със специалност  ‘’Поп и джаз изпълнителско изкуство‘’, с „Народно пеене”. Своевременно посещава частни уроци и в поп жанра.

През 2012 г. взима участие в Международния фестивал ‘’Пирин фолк’’ с авторската песен ‘’На разсъмване’’ по музика и аранжимент на Светослав Лобушки и текст на Свобода Даскалова.

През 2013 г. е забелязана от турската ТВ звезда Фарук Илмаз и е поканена да бъде гост  на едно от най-популярните предавания по телевизия „ТЕК Румели” в Турция. Младата певица приковава вниманието на всички с блестящото си изпълнение на живо на едни от най-емблематичните балкански и народни песни. Не след дълго Алекса получава втора покана от телевизионния водещи Фарук Илмаз да вземе участие в концерта ‘’Фестивалът на Черешата’’, в съседна Гърция, Комотини.

През годините Алекса не спира да работи. Тя е желана певица за частни партита, сватби, юбилеи и концерти както в България, така и в Гърция,Турция и Македония. Талантливата певица взима участие и като водеща на различни мероприятия.

В репертоара си тя изпъ лнява поп фолк, поп, българска естрада, фолклор от различни области, сръбска, руска, гръцка и италианска музика.

Празен раздел. Редактирайте страницата за да добавите съдържание тук.
Празен раздел. Редактирайте страницата за да добавите съдържание тук.
Алекса - Ще те сменя / Alexa - Shte te smenya
Алекса - Помни ми думата / Alexa - Pomni mi dumata
Алекса - Без етикет / Alexa - Feel so good
Facebooktwitteryoutubeinstagram